Home Cuptoare pe gaz
Cuptoare pe gaz
Cuptoarele pe gaz PDF Imprimare Email
Cuptoare pe gaz
Scris de adrian86   
Miercuri, 23 Martie 2011 10:08
Cuptoarele pe gaz, foarte pretentioase dupa cum le stim, sunt inca preferate de catre marii bucatari, deoarece se incalzesc mai repede si ofera un mai bun control al temperaturii. Modelele moderne au, de obicei, aprinzatoare electrice care ofera o scanteie gazului, asa ca este doar o chestiune simpla care se rezuma prin rotirea butonului. Modele mai vechi de cuptoare pe gaz pot avea flacara pilot, in care un flux mic de gaz pastreaza o mica flacara albastra tot timpul la lumina arzattorului atunci cand sunt deschise. Totusi cuptoarele mai vechi care nu au flacara pilot iar in cazul in care aceasta s-a defectat necesita aprinderea manuala.

Un cuptor cu gaz are mai multe arzatoare, toate controlate de un termostat. Cand porniti aragazul dumneavoastra, bricheta electrica aprinde arzatoarele. Arzatoarele continua sa incalzeasca aerul din cuptor pana cand este peste temperatura pe care ati selectat-o din termostat. Cuptorul apoi se stinge pana cand temperatura scade sub temperatura selectata. In acel moment, porneste din nou. Cuptoare cu gaz moderne sunt bine izolate, astfel incat acestea sa poata sta la temperatura selectata cu o incalzire suplimentara foarte mica.

Cuptoare conventionale si de convectie
Un cuptor pe gaz conventional foloseste elementele de incalzire exclusive pentru a incalzi alimentele. Aerul cald realizeaza gatitul cat de cat, dar o multime din sarcini se face prin radiatii infrarosii de la elementele de incalzire. Cuptoare conventionale tind sa aiba unele locuri mai calde si niste ferestre de aerisire, care pot face grea gatirea uniforma a alimentelor. Cuptoare de convectie imbunatatesc acest design prin simpla adaugare a unui ventilator. Ventilatorul sufla aer in jurul cuptorului, raspandeste caldura uniform in jur. Aerul cald suflat peste alimente ajuta la un gatit mai repid. Chiar si la temperaturi mai mici, cuptoare de convectie vor gati uneori alimente mai repede decat cele conventionale.

Alte inovatii
Cele mai multe cuptoare au setari separate de prajit sau coacere. De obicei, exista un sir de elemente de incalzire chiar deasupra unuia dintre rafturi. Cand activati programul "carne fripta la gratar", doar acele elemente sunt pornite. Gatirea alimentelor cu cantitati mari de energie termica dintr-o directie, crearea aromei de fum asemenea gratarelor. Cuptoarele multifunctionale au o optiune de caldura umeda, in cazul in care un pic de apa se adauga aerului cald, caldura umeda pastreaza hrana moale si evita uscarea acesteia. Impiedica produsele alimentare sa caramelizeze, care este un lucru bun pentru unele retete. Unele cuptoare moderne de gaz au sertare multiple, astfel incat diferite feluri de mancare pot fi preparate la temperaturi diferite. Pot exista si cuptoare pentru grill sau unul care poate incalzi mancarea pentru o preparare mai inceata.
 


Sondaje

Iti place mancarea gatita la cuptor?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com